KOKO-MOJO DINER – VOLUME 1: SOUL FOOD

We hebben het op deze pagina’s in de voorbije weken al een paar keer gehad over ‘Little Victor Mac aka ‘DJ Mojo Man’ maar we zijn nog niet helemaal uitverteld over de als Victor Macoggi geboren muzikale duizendpoot die ons blijft overdonderen met zijn uitstekend samengestelde verzamelplaten voor het ‘Koko-Mojo Records’-label met muziek uit de jaren ’50 en ’60 die telkens weer gebundeld worden op cd’s rond een specifiek thema.

Voor de hier volgende recensie blikken we samen met deze muzikale zoon van een rond de wereld zwervende Amerikaanse militair terug op liedjes die uit de zwarte soulmuziek ontstaan zijn en allemaal gerelateerd zijn met het thema ‘eten’. De verzameling wordt uitgebracht onder de titel “Koko-Mojo Diner: Volume 1 – Soul Food” en bevat 28 liedjes van bekende en minder bekende artiesten die 60 à 70 jaar geleden met hun song in de Amerikaanse hitlijsten zijn beland.

Bij de meer algemeen bekende namen noteren we die van Fats Domino die hier zijn over de pikante Creoolse rijstschotel handelende song “Jambalaya” aflevert, maar ook ‘Booker T & The MG’s’ waarvan we smakelijke “Green Onions” oftewel lente-uitjes krijgen voorgeschoteld en André Williams ‘Mr. Rhythm’ die ons daarna nog een dikke portie spekvet serveert in de song “Bacon Fat”. Niet geheel toevallig kunt u deze drie nummers allemaal in een live gebrachte uitvoering beluisteren op de bijgaande video’s.

Maar er staat nog heel wat ander lekkers op deze plaat met o.a. de instrumentale gitaartrack “Onion Rings” van blueslegende Freddy King, “Hot Tamales & Bar-B-Que” van ‘Chico Chism And His Jetanairs’, Lil Johnson serveert ons “Sam The Hot Dog Man”, niet zo aantrekkelijk lijkt ons “Burnt Toast And Black Coffee” van Shorty Long maar na de “Milkshake” van T.J. Fowler begeven we ons al te graag aan een smakelijk dessertje met “I Like Pie, I Like Cake” van ‘The Four Clefs’. Al het lekkers uit deze Afro-Amerikaanse keuken wordt ons hier opgediend onder begeleiding van leuke melodietjes en aanstekelijk zangwerk. ‘Bon appetit!’

(valsam)

 

 

 

 

TRACKLIST
1. L. Anderson and The Tornadoes – Neck Bones & Hot Sauce (Part 1)
2. The Mighty Cravers feat. Rex Garvin - Soul Food
3. Chico Chism and his Jetanairs – Hot Tamales & Bar-B-Que
4. Lil Johnson – Sam The Hot Dog Man
5. Noble “Thin Man” Watts and his Rhythm Sparks – Hot Tamales
6. The “5” Royales – Monkey Hips & Rice
7. The Four Clefs – I Like Pie, I Like Cake
8. Freddy King – Onion Rings
9. Shorty Long - Burnt Toast and Black Coffee
10. Willie Egan – Chittlins
11. Edgar Hayes – Fat Meat & Greens
12. The Aladdins – Munch
13. Beale Street Gang – Fat Stuff Boogie
14. Fats Domino – Jambalaya
15. King Curtis and his Orchestra – Chili
16. Andre Williams “Mr. Rhythm” – Bacon Fat
17. The Earthworms - Mo' Taters
18. Varetta Dillard - Good Gravy Baby
19. Doc Bagby – Dumplin’s
20. Cecil Payne And His Orchestra – Ham Hocks
21. The Robins – Smokey Joes Café
22. T.J. Fowler – Milkshake
23. Clyde Bernhardt and his Kansas City Buddies – Cracklin’ Bread
24. Mickey “Guitar” Baker and his House Rockers – Greasy Spoon
25. Champion Jack Dupree and His Band - Chittlins & Rice
26. The Clickettes - Jive Time Turkey
27. Booker T & the MGs – Green Onions
28. Jim Backus and Friend – Delicious (The Laughing Song)

Artiest info
Website  
 

Label: Koko-Mojo Records